Tapahtumakalenteri

-

Torstai 1.3.2018

Yrittäjän viisasten kivet -verkkokoulutus1.3.2018 - 28.3.2018 - verkko

Akava ja TJS Opintokeskus järjestävät verkkokoulutuksen yrittäjiksi aikoville tai vasta vähän aikaa yrittäjinä toimineille akavalaisten liittojen jäsenille.

Koulutuksen tavoitteena on varmistaa yrittäjän onnistuminen erityisesti yritystoiminnan käynnistymisvaiheessa. Osallistujat saavat kokonaisnäkemyksen yrittämisen eri osa-alueista ja käytännön vinkkejä yritystoiminnan käynnistämiseen ja pyörittämiseen.

Verkkokoulutuksessa keskitytään yrittäjätaitoihin kuten liiketoimintasuunnitelman tekoon, markkinointiin ja yrityksen taloushallintoon.

Ohjelma

Verkkoseminaarit 1.-22.3. torstaisin kello 16.00 - 17.30 sekä keskiviikkona 28.3. 16.00 - 17.30

Liiketoimintasuunnitelma, YTK Lasse Hakala

 • Liiketoimintasuunnitelman laatiminen 1.3.2018
 • Liiketoimintasuunnitelman täydentäminen 8.3.2018

Yrittäjän tuet ja aloittelevan yrityksen taloushallinto, etuusvastaava Pirjo Vapola, AYT - Yrittäjien työttömyyskassa ja taloussuunnittelija Matti Järvinen, TJS Opintokeskus

 • Yrittäjän tuet ja vakuutukset 15.3.2018, Pirjo Vapola
 • Taloushallinto ja hinnoittelu 22.3.2018, Matti Järvinen

Markkinointi, viestintävastaava Marika Ojala ja kehittämisasiantuntija Sikke Leinikki TJS Opintokeskus

 • Markkinointisuunnitelman teko ja sosiaalisessa mediassa markkinointi 28.3.2018 (huom. keskiviikko, koska 29. on kiirastorstai)

Ilmoittaudu 4.2. mennessä tapahtuman sivuilta. Kokonaisuuden osallistumismaksu on 150 euroa.

Tapahtuman kotisivut

Tiistai 20.3.2018

Design or Die: Kuinka luova työ hinnoitellaan?20.3.2018 - Tampere (paikka tarkentuu myöhemmin)

Hinnoittelu on yksi tärkeimmistä yrityksen markkinointipäätöksistä. Jo pienellä hinnan muutoksella voi olla suuri merkitys yrityksen tulokseen. Yrityksen on hyvä ymmärtää miten asiakas muodostaa hintamielikuvan.

Koulutuksessa käydään läpi hinnoittelulaskelmia, katetuottoa, hinnoittelun psykologiaa, viestinnän vaikutusta hinnoitteluun sekä sitä, miten hinnoittelukysymykset heijastuvat erilaisiin sopimusehtoihin.

Ohjelma

09.30–10.00 Aamiainen

10.00–12.00 Muotoilija ja taiteilija – hinnoittele palvelusi kannattavammin!, Sari Lönnqvist

12.00–13.00 Sopimusehtojen vaikutus hinnoitteluun, Jussi Ilvonen

 

KTM Sari Lönnqvist on kouluttaja, luennoitsija, mentori ja yritysten sparraaja. Hänellä on 20 vuoden kokemus kansainvälisten suur- ja pienyritysten markkinoinnista, viestinnästä ja mediasuhteista.

 

Tilaisuus on maksuton, mutta ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittautuminen aukeaa lähempänä tapahtumaa.

Koulutus on osa Design or Die -hanketta.

Tapahtuman kotisivut

Torstai 19.4.2018

Tietosuoja kuluu kaikille -webinaari19.4.2018 10:00 - 11:00 - verkko

Toukokuusta 2018 alkaen kaikkien henkilötietoja käsittelevien organisaatioiden tulee noudattaa uutta tietosuoja-asetusta. Tietosuoja-asetus koskee kaikkea henkilötietojen käsittelyä.

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät lakisääteiset velvoitteet kattavat koko henkilötiedon elinkaaren aina henkilötiedon hallinnoinnin suunnittelusta, sen ylläpitoon ja käsittelyn päättymiseen.

Akateemiset yrittäjät AKYn ja lakitoimisto Fondian yhteistyössä järjestämässä käytännönläheisessä webinaarissa:

 • Avataan tietosuojan peruskäsitteitä sekä käydään läpi keskeisimpiä siihen liittyviä juridisia kysymyksiä.
 • Lisäksi käsittelyssä on EU:n tietosuojauudistus ja sen mukanaan tuomat muutokset - erityisesti siinä säädetyt ankarat sanktiot ja se, miten ne voi välttää.

Webinaari on suunnattu kaikille, jotka haluavat joko oppia tietosuojan tärkeimmät periaatteet tai täydentää omaa ja yhtiönsä osaamista.

Tapahtuman kotisivut

Torstai 26.4.2018

Muotoilupäivä26.4.2018 - Aalto-yliopisto, Harald Herlin -oppimiskeskus, Makerspace Otaniemientie 9, Espoo

Tänä vuonna juhlimme muotoilua ja Ornamo-palkintoehdokkaita monitieteisessä Aalto-yliopistossa!

Tervetuloa Muotoilupäivään 2018, jota vietämme herättelevien puheenvuorojen, keskustelun ja kuohuviinin merkeissä. Päivän pääpuhujana on tieteen, teknologian ja modernin yhteiskunnan tutkimuksen professori Karl-Erik Michelsen. Ornamo-palkintovoittajan valitsee toimittaja Sami Sykkö. Paikkoja on rajoitetusti, varaa paikkasi nopeasti täällä!

Tapahtuman kotisivut

Maanantai 14.5.2018

Ilmainen UKKO.fi kevytyrittäjyyskoulutus14.5.2018 - Maria 01 Event space, Lapinlahdenkatu 16, 00101 Helsinki

Ilmainen kevytyrittäjyyskoulutus kaikille kevytyrittäjyydestä kiinnostuneille.

Tule kuulemaan oman osaamisen myynnistä kevytyrittäjänä!

 • Kenelle kevytyrittäjyys sopii?
 • Miten työllistää itsensä omalla osaamisella?
 • Miten markkinoida omaa osaamista?
 • Miten hinnoitella itsensä oikein?

Koulutus sopii kaikille kevytyrittäjyydestä kiinnostuneille. Paikalla on UKKO.fi:n asiantuntija ja illan aikana on aikaa myös omille kysymyksille ja keskustelulle. Tarjolla pientä purtavaa.

Ilmoittautumalla tapahtumaan annat UKKO.fi:lle oikeuden lähettää sinulle palveluun liittyvää markkinointiviestintää.

Tapahtuman kotisivut

Keskiviikko 6.6.2018

Ilo irti yrittäjyydestä - striimaus6.6.2018 15:00 - 18:00

Oman osaamisen ja asiantuntijuuden hinnoitteleminen on usein haastavaa. Ilo irti yrittäjyydestä -tapahtuman teemana onkin tänä vuonna oman osaamisen hinnoittelu. Pääpuhujana on digimarkkinoinnin kouluttaja ja Mamaonbis-yhteisön perustaja Anja Kadziolka. Lisäksi yrittäjät Markku Pulkkinen, Juuso Enala sekä Venla Väkeväinen ja Annaleena Kuronen antavat omat vinkkinsä.

Tilaisuus on täynnä, mutta voit osallistua tapahtumaan verkon kautta osoitteessa:

https://www.youtube.com/watch?v=UOoYsOKiUAE

Tapahtuman kotisivut

Maanantai 3.9.2018

Innovaatiot ja niiden suojaaminen3.9.2018 16:30 - 19:00 - TEK, Tekno-kabinetti (3.krs = jalankulkutaso) Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki

Tiedätkö mitä tarkoittaa tavaramerkki, mallisuoja ja patentti sekä milloin omalle tuotteelle tai idealle kannattaa hakea suojaa? TEKin Yrittäjäklubin klubi-illassa innovaatioasiantuntija Heli Räty käy läpi aineettoman omaisuuden oikeuksien eli IPR:n perusteita.

Illan jälkeen hallitset peruskäsitteet sekä sen, mistä ja miten voit hakea apua, kun innovaatio on yllättänyt.

Tilaisuus on avoin kaikille AKYn jäsenjärjestöjen yrittäjille tai yrittäjyyyytä harkitseville.

Tapahtuman kotisivut

Perjantai 14.9.2018

Design ♥ Business Date14.9.2018 17:00 - 22:00 - Maria01

Are you interested in creating design businesses? Do you already have a company but need a business person or a designer to complement the team? Join us for Design Business Date 2018!

The program of the event includes inspiring and thought-provoking talks, fun exercises, confession hour, some cool presentations and pitches as well as networking. Food and drinks will be served.

Tapahtuman kotisivut

Tiistai 18.9.2018

Webinaari: Ohituskaistalta yrittäjäksi? - toimivan yrityksen ostaminen18.9.2018 10:00 - 11:00 - Webinaari
Positiivinen ajatusilmapiiri yrittäjyyttä kohtaan saa jalan sijaa laajemmin kuin koskaan ennen.  Yrittäjäksi ryhtyvä on usein intoa täynnä, mutta kuinka saada oma yritys menestymään?

Tilastollisen tiedon valossa olemassa olevan yrityksen jatkaminen on huomattavasti nollasta aloittamista helpompaa. Toimivana kokonaisuutena ostettavan yrityksen toimintaa jatkava saa valmiin asiakaskunnan, olemassa olevan yhtiörakenteen ja kassavirtaa valmiina toiminnan pyörittämiseen. Uusi omistaja ei myöskään joudu painimaan uskottavuusongelmien kanssa täysin uuden liiketoiminnan starttaavan start-up yrittäjän tavoin.

Kuinka tehdä viisaita päätöksiä yritystoimintaa aloittaessa toimivan kokonaisuuden ostajana? Mitä ostajana tulee yritysostoa suunnitellessa ottaa huomioon?

 

Lakipalvelutalo Fondian Senior Legal Counsel Nea Welling käy tässä käytännönläheisessä webinaarissa läpi yrittäjäksi yrityskaupalla ryhtyvää auttavat stepit ja antaa konkreettisia vinkkejä olemassa olevan yhtiön ostajalle.

Tapahtuman kotisivut

Tiistai 13.11.2018

Enterprise 201813.11.2018 - Komediateatteri, Tampere

Seitsemännet valtakunnalliset #Enterprise2018 – Teknologiayrittäjyyspäivät järjestetään Tampereen Komediateatterissa tiistaina 13.11.2018. Ohjelmassa esityksiä, keskustelua ja esimerkkejä tekoälyn mahdollisuuksista.

Osallistumismaksu 30 € sisältää ohjelman, lounaan, kahvit ja osallistumisen Teknologiayrittäjyyspalkinnon jakotilaisuuteen.

Tapahtuman järjestävät Tampereen Teknillinen Seura, Tekniikan akateemiset TEK, Suomen Ekonomit ja Suomen Lakimiesliitto.

Tapahtuman kotisivut